
גישור
בני זוג שמתחתנים מקווים לבלות את חייהם המשותפים יחד. לעתים המחלוקות ואי ההסכמות כל כך גדולות, ובהצטרף לסיבות אחרות - מגיע רגע קשה ולא פשוט בו מחליטים להיפרד .
מהו גישור ?
כאשר פונים להליכים משפטיים, לכל צד יש עו"ד שמייצג אותו, ולא אחת הרוחות מתלהטות, ובמצבי לחץ ותהליך אובדן מתחילה סוג של 'מלחמה' בין הצדדים.
בתהליך מסוג זה, אין מנצחים ותהליך הגירושין פוגע גם בבני הזוג ויתרה מכך גם הילדים נפגעים.
הגישור הוא כלי יעיל מאוד לפתרון סכסוכים. מטרתו היא לעזור לצדדים למצוא פתרון אידיאלי לסכסוך, שיהיה מקובל על ידי שני הצדדים, וכך למנוע טיפול בסכסוך בדרך משפטית מתמשכת הכרוכה בעלויות כבדות. גישור גירושין נועד להביא את הזוג להסכמה בנושאי הגירושין ולחתום על הסכם גירושין הוגן תוך ראיית הצרכים של שני בני הזוג.
המגשר מספק לצדדים מרחב בטוח ופתוח בו הם יכולים להתכתב ולדון על כל הנושאים הקשורים. המגשר מתחיל ושומר על אווירה נעימה וסובלנית, ומפנה את התשומת הלב לדיאלוג יעיל בין הזוגות, כדי להתמודד עם נקודות המחלוקת ביניהם. לאחר שהבין את עיקר המחלוקת בין הצדדים, המגשר יציע פתרונות לפשרה ובהדרגה בני הזוג מגיעים להסכמה בכל הנושאים הקשורים לגירושין. ההסכמות ייכתבו בתוך חוזה מסודר, הנקרא "הסכם גירושין".
האם תנאי גירושין שנקבעו בהליך גישור "חוקיים" ומחייבים?
כן, תנאי הגירושין שנקבעים בהליך הגישור או בהליך ניהול משפטי הם מחייבים וכמובן חוקיים. לאחר שהסכם הגירושין מאושר ומקבל תוקף משפטי על ידי בית משפט לענייני משפחה או דיין בית הדין הרבני, הוא מהווה פסק דין חלוט המחייב את הצדדים.
תוקף משפטי של פסק דין הוא בעצם יכולתו לשמש כהוכחה בהליכים בבית המשפט, אם יהיה צורך בכך. זאת אומרת שאם יתרחשו הפרות לתנאי הגירושין, הצד המפר יכול להיעזר בפסק הדין כהוכחה לתמיכה בתביעה או לאכוף את ההסכם באופן משפטי.
לכן, כשהסכם הגירושין מאושר ומקבל תוקף משפטי, תנאי הגירושין הופכים לחוקיים ומחייבים, וכל צד חייב לקיימם ולפעול לפי תקנות ההסכם.
יתרונות הליך גישור גירושין
חיסכון בזמן ובכסף: הגישור מתבצע בדרך כלל בזמן קצר יותר מהתהליכים המשפטיים המסורתיים. מפגשי הגישור ניתנים לתזמון באופן יעיל ומותאם אישית, מה שמאפשר להגיע להסכמות ולפתרונות במהירות רבה יותר.
עלויות: כסף גם הוא מרכיב חשוב בליבו של הגישור בגירושין. הביצוע של הליך משפטי רגיל בדרך כלל כולל הוצאות רבות כמו שכר טרחת עורכי דין, אגרות בית משפט, שכר טרחה לעדים מומחים ועוד. הליך גישור גירושין, בעוד שהוא משלים ומדויק, הוא זול משמעותית מהליך גירושין ללא גישור ע"י עו"ד בבית משפט או בבית דין רבני בגישור גירושין, ההוצאה היחידה שהצדדים משלמים היא למגשר שמלווה אותם בתהליך הגישור. אפשרות זו מקנה לצדדים יתרון כלכלי ניכר, מאחר והם חוסכים בהוצאות משפטיות מיותרות.
פחות לחץ: התהליך של הגישור מתנהל באווירה פחות מלחיצה מאשר התדיינות משפטית רגילה. המגשר הינו צד שלישי ניטרלי, אשר מסייע ביצירת סביבה בטוחה לשני הצדדים בה שניהם יכולים להביע את דעותיהם ורגשותיהם בצורה פתוחה ובטוחה, דבר אשר מסייע להם להתמודד עם הקשיים בצורה פרודוקטיבית ולמצוא פתרונות יעילים.
מרחב התמרון: הגישור מאפשר מרחב תמרון ויצירתיות רבה יותר במציאת פתרונות מותאמים. הצדדים יכולים להתמודד עם הסוגיות שצפות בצורה גמישה ולמצוא דרכים חדשות לפתור את הקשיים המשפחתיים שלהם.
פחות עוגמת נפש: גישור נועד להיות פחות מלחיץ מאשר התדיינות משפטית, הליך גישור גירושין יכול להיות הרבה יותר נעים לא רק עבור בני הזוג אלא גם עבור הילדים. התהליך מאפשר קיום הליך נוח ובטוח המקנה להם את הרוגע הנדרש להתמודדות עם תהליך הגירושין בצורה פחות מתישה.
חיסיון: הגישור נעשה באופן חסוי ובסודיות מוחלטת, מותר לומר במהלך המפגשים כל מה שרוצים ולבטא את הרגשות בצורה בה הנאמר אינו יכול לפגוע בבן הזוג. בתהליך גישור, כל מה שנאמר בחדר הגישור נשאר שם ואין אפשרות להשתמש בו נגד הצד השני! עובדה זה מאפשרת לצדדים לעבור את התהליך מתוך אמון וביטחון להתבטא בצורה פתוחה ואמינה.
איך מתנהל תהליך גישור ?
שלבי הגישור ניתנים לחלוקה לשישה שלבים מרכזיים:
-
הכנה לגישור: חשוב שהצדדים יבינו את התהליך והמטרות שלו.
-
תחילת הגישור: במפגש הגישור הראשון, המגשר מסביר לצדדים את מהות התהליך ומטרותיו, והצדדים מתחייבים לקבל את כללי הגישור (כמו הסכם גישור, לדוגמה).
-
הצגת הסכסוך: כל צד מציג את נקודת המבט שלו וכיצד הוא רואה את הסכסוך.
-
זיהוי האינטרסים והבנתם: שלב חשוב שבו המגשר מבין את עמדתו של כל צד ומנהל מפגשים נפרדים עם כל צד כדי להבין לעומק את הרצונות והצרכים שלהם לגבי הסכסוך.
-
יצירת אפשרויות לפתרון הסכסוך: לאחר הבנת הצרכים והרצונות של הצדדים, המגשר מחפש ומציע אפשרויות פתרון שיהיו מקובלות על ידי שני הצדדים.
-
הסכמות וניסוח הסכם: אם הצדדים הגיעו להסכמות, הם או המגשר מכינים את הסכם הגישור ומפרטים בו את כל התנאים שבהם יימנע הסכסוך. הצדדים חותמים על הסכם הגישור, וכך גם המגשר.
לאחר שהסדר הגישור נחתם, המגשר יודיע על כך לבית המשפט בהקדם האפשרי. בית המשפט רשאי לתת תוקף של פסק דין להסכם הגישור, והוא גם רשאי לזמן את הצדדים לבית המשפט כדי שיתנו לו הסברים על ההסכם."

חסכוני
יעיל במיוחד בסכסוכים משפחתיים
מגשר בין בני משפחה בנושאים שונים
מאפשר פרידה בדרכי נועם המסייע
להמשך קשר הורי תקין החיוני
להתפתחות בריאה של ילדיהם.
צור קשר
אל תוותרו על עצמכם, אני פה להתחיל כבר עכשיו את התהליך ולהתחבר מחדש.
אפשר לשנות ולצאת מהתסכול שאתם חווים, בוודאות !!!
יעקב קררו